Ve Žlebských Chvalovicích se utkání nehrálo na jaře podruhé.

09.06.2015 20:29

Hodně zajímavostí se ale tento víkend událo i v nejnižší okresní soutěži, 4. třídě. Vítězství v Městci 1:7, a tím i postup, mohla v neděli slavit rezerva Luže. A dlužno dodat, že asi zaslouženě. Ve vyrovnané čtyřce se vyhnula nejméně kolapsům a zbytečným ztrátám, zvláště na jaře si pak její hráči za postupem šli.

Dlouho vedoucím Kameničkám B tak ke zdramatizování závěru soutěže nestačila ani výhra 4:2 na půdě nevyzpytatelných Načešic B.

Další zápasy byly též neočekávané. Zatímco třeba v Chroustovicích se hrál „ostrý" fotbal a posílená domácí rezerva nakonec udolala Ronov B jen 2:1, dvě střetnutí se staly jen takovou „fraškou" a otázkou skóre. Tuněchody B v Bojanově (9:0), stejně jako Vítanov B na Míčově (12:0), nastoupily totiž pouze s devíti hráči, a tak si domácí plejeři s chutí zastříleli a v pohodovém duchu si udělali hezkou žízeň. Tuněchodům se sešel zápas áčka s béčkem a vzhledem k velké marodce prostě víc lidí neměly. Vítanov se s tímto problémem poté již delší dobu a asi to bude také jeden z důvodů, proč pro příští ročník v tomto klubu B tým nepřihlásili. Ještěže je ve 4. třídě po postupovém boomu nahradí rezerva Stolan, kterou tam zase po nějaké době zřídili.

Ve Žlebských Chvalovicích se pak utkání neodehrálo vůbec, na jaře již podruhé, tentokrát je ale důvod mnohem zřetelnější. Jejich soupeř Jenišovice měl totiž v obci požár seníku, a jelikož je určitá část hráčů také členy hasičského sboru, přednost pochopitelně dostal výjezd.

V posledním zápase se pak zrodilo překvapení kola, když favorizovaná rezerva Nasavrk podlehla Krouně B 5:1. Z výše popsaných řádků je tedy více než zřejmé, že se v některých klubech na letní přestávku už opravdu těší.