Hodnocení odehraného podzimu.

04.11.2015 15:39


Derniéra IV. třídy.

Nejnižší okresní fotbalová soutěž, Rychtář 4. třída si již může užívat zaslouženého odpočinku. Celý podzim se nesl zejména na špici tabulky velkou vyrovnaností, když v jejím čele se postupně vystřídalo hned pět mužstev. Nakonec se z podzimního primátu mohou radovat ve Žlebských Chvalovicích, kde tím jen potvrdili jarní zlepšení. Vždyť vzpomeňme jen na podzim loňský… Tamní výsledky se také hned odrazily na návštěvnosti a na sobotní derby s velkým D s nedalekým Ronovem si našlo cestu necelých dvě stě diváků. Domácí sice nezačali zápas šťastně a hned ve třetí minutě si vstřelili vlastní branku, pak se ale rozjeli a po změně stran skóre zaslouženě otočili (4:1).

Podobná návštěva přišla i na druhé derby, a to mezi Míčovem a rezervou Načešic. Na diskuzích se sice objevily hlášky, že tam fanoušků nebyla ani polovina, ale vycházejme z oficiálního zápisu. Nicméně ti diváci, kteří přišli, a zejména ti, co fandili Tatranu, rozhodně neprohloupili. Domácí zápas jasně ovládli a výsledkem 10:2 nedalekého soupeře jasně přejeli.

Druhé místo v tabulce si pohlídaly Tuněchody B, které si pro snadnou výhru 6:0 zajely do Městce. Naopak překvapení se zrodilo v Bítovanech, kde místní borci hrubě nestačili na rezervu Chroustovic a po porážce 2:6, mimochodem třetí z posledních čtyř zápasů, ztrácí na čelo tabulky z pátého místa již sedm bodů. Předstihly je totiž jak o kousek výše zmíněné Chroustovice B, ale i na podzim až nečekaně dobrý Bojanov, pro který je však remíza 2:2 v Jenišovicích zřejmě ztrátou. Druhý nerozhodný výsledek se zrodil v Kameničkách, kde se spolu rozešly smírným stavem 1:1 rezervní týmy domácích a Nasavrk. V posledním zápase kola, a vlastně celého podzimu, pak nestačil doma nováček soutěže Stolany B na rezervu Krouny (1:2) a zápas tak jasně ukázal, že se místní mladíci mají ještě co učit.